Den gästande kör som ännu inte presenterats är Nidarosdomens jentekor från Norge. Nu är det dags!

It’s time for the last presentation, and we will introduce Nidaros Cathedral Girls’ Choir. Here you will find more information in English.

DSC_2664

Snabba fakta:

Namn: Nidarosdomens Jentekor
Bildades: 1992
Hemsida: www.jentekor.no
Då hör du kören under YCV 2013: fredagen den 18 oktober klockan 19.30

Information: Förutom de svenska värdkörerna är den norska flickkören från Trondheim det enda nordiska bidraget till YCV2013. Kören består av två huvudgrupper, nämligen ”Flickgruppen” (10-13 år) och ”Ungdomsgruppen” (14-19 år), och trots att den inte är så väldigt gammal har den redan gjort sig känd i Norge som en oerhört kompetent ungdomskör. Flickorna har kammat hem flera internationella priser, det senaste år 2009 i Cork, Irland. För två år sedan besökte de också Argentina. Hemma i Trondheim sjunger Nidarosdomens jentekor regelbundet under ceremonier i Nidarosdomen. En parallell kan för övrigt dras till Uppsala domkyrkas gosskör, nämligen att man alldeles nyligen arbetat tillsammans med Bob Chilcott. Ihop med honom framträdde kören i mars 2013 i London.

Läs gärna körens egen presentation, skriven på engelska. Klicka här.

DSC_2715

Så nu återstår bara att önska tjejerna en trevlig bussresa till Uppsala från Trondheim. 73 bussmil väntar på torsdag. Välkomna till Sverige!

Annonser